“Kedves Frici! Képzeld, az egyik volt tanítványom megkeresett, hogy kicsit eszmecseréljünk a mai világesemények kapcsán. A homoszexualitás kérdéséről és helyéről is szót ejtünk. Nem találok olyan steineri részt, ahol ezzel kapcsolatban foglal állást az antropozófia. Összességében persze tudom rá a választ (úgy gondolom), viszont idézhető helyet konkrétan nem találok. Ha neked van ilyen hivatkozásod, kérlek, oszd meg velem is. Köszi!” 

Ezért ma reggel az archívumomban meg is kerestem azt a bizonyos idézetet Dr. Steinertől melyet korábban már többször megosztottam az azóta törölt “Kulturális Kreatívok” nagy látogatottságú netes felületeimen is. 

Akkor még sokan nem értették… Talán most…

Elmosolyodtam amikor keresésem közben nem kis meglepetésemre a napiújság.hu oldalán közzétették ugyanezt a gondolatsort szeptember 20-án… (lehet hogy egy kicsit későn(?) “és persze” a cikk szerzőjének megnevezése nélkül…)

Nos akkor íme Az Üzenet 100 év távlatából a mai kor emberiségnek a nyugati civilizáció legnagyobb gondolkodójától: 

(Fogel Frigyes független filmes)

“A szellem nélküli életfelfogás, ha egyszer bekövetkezne, az alábbiakhoz vezetne: káros hatású orvostudományra, a szexuális ösztönök borzalmas tévút útjára és a természeti erők szellemi felhasználása révén rettenetes beavatkozásokra a mechanikai világban. A szellem nélküli világnézet nem tudná mindezt áttekinteni, és nem tudná belátni, hogy tévúton jár – ugyanúgy, mint ahogy az alvó ember sem láthatja a betörőt, aki ki akarja rabolni, legfeljebb később veszi észre, hogy mi történt, amikor már felébredt. De akkor ez nagyon rossz felébredés lenne az emberiség számára.

Mert különben örülne a gyógyászati anyagok ösztönös kibővítésének és a gyógyszeres kezeléseknek, és jó érzés töltené el a szexuális élet abnormális ösztöneinek kiélésében, és dicsérné ezeket az eltévelyedéseket, mint az emberfelettiségnek, az előítélet nélküliségnek és az elfogulatlanságnak magasabb fokú formáit.

A csúnya bizonyos értelemben széppé fog válni és a szép csúnyává és mindezt észre sem vennénk, mert természeti szükségletnek tekintenénk. Ez azonban letérés lenne arról az útról, amely az emberiség számára elő van írva.”

Rudolf Steiner

http://www.napiujsag.hu/2018/09/rudolf-steiner-eppen-100-eve-josolta.html