Az idei Gyüttment Fesztivál kulcsszava a KAPCSOLÓDÁSOK

forrás: gyuttmentfesztival.hu

Személyes szinten kapcsolódni más emberekhez a legalapvetőbb képességünk, azonban a mai elidegenedett világban talán ezen a területen van a legtöbb sérülésünk is. Sokszor tapasztaljuk, hogy már a másikra való odafigyelés, valódi érdeklődés sem sikerül. Ezért a beszélgetéseink felszínesek, akadoznak, sőt sokszor válnak frusztrálóvá, fárasztóvá. A sok kapcsolódási kudarc pedig oda vezet, hogy lassan elhisszük, nem is lehet…
Bár érezzük a hiányát, keressük azokat az embereket, akikkel végre valódi közösséget vállalhatunk, de amikor lehetőségünk nyílik mély emberi kapcsolatok kialakítására, akkor nem sikerül.
… és jellemzően azt gondoljuk, hogy Ők a hibásak, velük nem lehet beszélni, Ők az önző dögök, a kapcsolódásra képtelenek.
Pedig minden közösség emberekből áll az összes esendőségünkkel, különbözőségünkkel és az ebből származó nehézségeinkkel együtt, tehát nincs valahol máshol, egy ránk szabott tökéletes közösség, tökéletes emberekkel.
Ezért a Közösségek udvarában, pénteken és szombaton ezt a legalapvetőbb képességünket, vagy – manapság sokkal inkább képtelenségünket – helyezzük a fókuszba, és szeretnénk minél több személyes példát, jó gyakorlatot (mert van ilyen), ebben a témában megszületett felismeréseket, törvényszerűséget, tudást, kommunikációs módszereket és technikákat megmutatni, átadni a résztvevőknek. Bízunk abban, hogy ezzel tudunk segíteni azoknak, akik bátran belevágnak az emberiség talán legnagyobb és sorsfordító kalandjába: az új típusú közösségek létrehozásába.  Tovább: katt ide