“Barcelonában ma bejelentették, hogy minden olyan parcellát, építési területet, házhelyet államosítani fognak – nem, nem megvásárolni a tulajdonostól, hanem elkobozni- melyen a tulajdonos 2 évig nem építkezik. Elrendelték az üres telkek összeírását, és 2020-ra megvalósítják az államosításukat.

A “Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog” fenyegetés Katalóniában nem történelmi absztrakció, mivel a feminista, szexualitását tekintve is példásan progresszív (lsd. biszexualitásával kérkedő), Soros-hajók számára bármikor szabad kikötőt biztosító Ada Colau vezette újmarxista önkormányzat úgy döntött, hogy elérkezett a tettek ideje. (Lenin szerint, az elméleti megalapozást gyakorlati megvalósítás kell, hogy kövesse, ezért is százszor veszélyesebb ő, mint a más vagyonán élősködő, ölésre, rombolásra, a magántulajdon államosítására csak papíron hergelő Marx.)”

Ezt a hírt egy kedves itteni (Spanyolországban) élő “sorstársam” osztotta meg a közösségi oldalán…

forrás: Edit Magyar

https://www.facebook.com/edit.magyar.52

Sajnos az otthoni jobboldali sajtóban még mindig nem értik a hogy nem szabad a székelyföldi autonómia törekvéseket összemosni az itteni katalán helyzettel. Semmi köze a két dolognak egymáshoz.

Itt kint nálunk de még más nyugat-európai országban is olyan mozgásokat lehet érzékelni az utóbbi hónapokban melyek komoly aggodalomra adnak okot.

Úgy gondolom hogy legtöbben még mindig nem látják a helyzet gyökereit és nem érzékelik a veszély nagyságát.

Még Magyarországon sem.

Bárcsak ne lenne igazam…

Fogel Frigyes

független filmes

(Andalúzia)