Kiválló írás mely segíthet megérteni az összefüggéseket. Editet ismerem, érdemes figyelemmel követni a Facebook oldalát

“A falka, így hívta magát az az öt férfi, akik részegen, bedrogozva feltételezhetően megerőszakoltak egy nőt. (Bunkó állatok. Ezzel én le is tudtam az ítélkezést, most lássuk a tényeket.) Hónapok óta ment az erőszakban való beteges vájkálódás a médiában, minden részletet bemutattak, a tévékben fél napos vitafórumokon beszéltek ki minden apró részletet, a 46 milliós ország összes pszichológusa állástfoglalt, a sajtó a vádlottak vallomását egy az egyben leközölte, mértékadó (nem pletykalapok) lapok naponta 6-10 cikket, véleményt közöltek, mobilról chatekat másoltak be, privát videókat, tettek közé minden skrupulus nélkül. A spanyol sajtó Európában a legádázabban vájkál a szenzációban, tocsog a vérben és a spermában A média természetesen részlehajló is volt, nem csupán közölt, állított, -még jóval, az ítélet meghozatala előtt, – ezen a hezitálás nélkül ítélő népi törvényszéken – a férfiak bűnösnek találtattak csoportosan elkövetett nemi erőszakban.

Oportunista baloldal s lelkes (lelketlen) feministák kihasználták ezt az esetet arra, h rámutassanak, a spanyol társadalom patriarchális, a nők elnyomásban élnek, s az egész spanyol kultúra a nők megalázására és megerőszakolására épül. Twitterhősnők molotovkoktélokat készítenek a férfiak ellen, Podemos-szos női politikusok bőszen osztogatják a “háború van, nők a férfiak ellen” mémeket. De annak szerintem különösen örültek, h a a falka öt tagja közül az egyik csendőr s egy másik katona volt. A falka már nem önmagát jelentette ezek után a balos, feminista narratívában, hanem az egész államgépezet megtestesítőjévé vált. S ha még ez nem lett volna elég ennek a szerencsétlen országnak és agymosott nemzedéknek, a bíró nem csoportos nemi erőszakot,(23-25 év) hanem szexualiás visszaélést (9 év) állapított meg. Hibázott? Biztos, de nem vagyok jogász sem szexuál pszichológus sem kriminálpszichológus. (itt most mindenki az, egy személyben) Az ügyészség fellebbezett az ítélet ellen? Igen. Újra fogják tárgyalni az ügyet? Igen. Erre az utcára vonult több millió ember, nő. A demonstrációk békések voltak, de online elszabadultak az indulatok, sőt az összes férfi meggyilkolására felszólító jelmondatok is születtek, a vádlottak arcával felakasztott, megcsonkított bábuk is lógnak hidakról és felüljárókról. Női “forradalom” látszik kibontakozóban ebben a “patriarchális” Spanyolországban. A forradalom pedig nem válogat az eszközökben, keresve sem találtak volna ezek a feminista aktivisták erősebb casus bellit, mint ez a szerencsétlen bűnügy.

A dolog nem állt itt meg. A népi ítélet annyira erős volt, h az összes párt kiállt az erkölcsi győztesek mellett, még a kormányzó néppárt igazságügyi minisztere is elítélte a bírót. Sőt, találtak valami “homályos ügyet” a múltjában (nemeslelkű “oknyomozó” médiamunkások sosem tétlenkednek, ha karaktergyilkosságról van szó), ami arra enged következtetni, h nem tud objektívan ítélni egy ilyen ügyben. (Ezt 10-20 cikkben elmagyarázták: röviden: szexista, nőgyűlölő nyomorék, biztosan konzervatív is) A kormányzó néppárt igyekszik elhatárolódni a bírói döntéstől amennyire csak lehet. (Hát most nem arról volt szó, hogy az igazságszolgáltatás legyen független a kormányzástól és a pártpolitikától? Ennyire azért ne legyen független!) Az oportunista baloldal pedig lemondásra szólítja fel a néppárti igazságügyi minisztert, s még az is lehet, hogy tényleg lemond.

Pár hónapja megjelent az egyik kutya sem olvassa konzervatív újságban két rövid hír. Egy vidéki településen több férfi betöréses lopásokat követett el, s közben csoportosan megerőszakoltak egy otthon tartózkodó nőt. A legutolsó mondatra emlékszem” a szomszédok szerint a férfiaknak arabos akcentusuk volt”. Másik hír: fiatalkorú lány szerelmes lett egy marokkói fiatalemberbe, azt hitte randevúra megy, de féltucat arab férfi várta a lakásban. A mértékadó sajtó ezekről nem írt, egy cikket sem. A tévében ezt nem említik, egyszer sem. Senkinek eszébe nem jutott utcára vinni az embereket a “veled vagyunk, hermana” felirattal. Senki nem számol be a bűnügyekről: elfogták az elkövetőket? mennyit kaptak? hogyan érzik magukat az áldozatok, mit szólnak hozzá a pszichológusok, a teológusok, az egyház és a feministák? És ami a legfontosabb, senkinek eszébe nem jutna messzemenő következtetéseket levonni az elkövetők személyéből kiindulva, ugye? Akkor AZ MIÉRT MENŐ, erkölcsös, és a baloldalon kötelező, hogy ha egy csendőr és katona feltételezhetően széterőszakolt egy nőt, akkor az egész rendszer nőgyűlölő és szexista? (Néhány csendőrt a minap szarrá is vertek baloldali hordák, lsd: ifjú hősök.)”

Edit Magyar

Facebook link