Miközben most Észak-Európában forgatok a stábommal, spanyol kollégáim szörnyülködve utánam küldték a “nemzeti televíziójuk” legújabb adásának egy másolát (El Mundo en 24 Horas – RTve) ahol bemutatják hogy a xenofób, idegengyűlölő magyar kormány ismét választást nyert és amely választások a megfigyelők szerint nem voltak tiszták (!!!)

A felvételek közben megjelenik egy hölgy is Budapestről és igencsak nehezen kimondható idegen névvel nettó aljas propaganda szöveget mond fel magyarország ellen.

A dolog pikantériája az az hogy a spanyol nemzeti televízió a jobboldali kormánynak a szócsöve… Legalábbis ezt harsogják itt a szocialisták és a kommunisták miközben az embernek az az érzése hogy néha a legsötétebb venezuelai vagy kubai híradásokat nézi az ember.

A magyarországról szóló blokk után jön a teljes logikai ficam -vagy pont nem- ugyanis a következő téma, mégegyszer hangsúlyozom a spanyol nemzeti hír televízióban: az “OpenArms” “spanyol” hajó legénysége “NGO” pénzekből finanszírozott netto embercsempészete a földközi tengeren melynek működését egy olasz ügyész segítségével az olasz kormány megtiltotta és letartóztatta a legényseg egy részét és ezek a “hajósok” több percen keresztül osztották az észt és hazudoztak -mégegyszer jelzem- a spanyol nemzeti televízió hivatalos heti hírműsorában, közpénzen hülyítve az ibériai félsziget lakóit.

Konklúzió:

Három nyelven figyelem a nemzetközi sajtót, több országban élek (sajnos legkevesebbet magyarországon) ezért nyugodtan kijelenthetem:

elképesztő hogy már a látszatra sem adnak… amikor az interneten olvasom a napokban a legutóbbi magyarorszagi tüntetés híreit akkor SZÓRÓL-SZÓRA UGYANAZOK A RIGMUSOK, NYELVTANI FORDULATOK, SZÓHASZNÁLATOK jelennek meg a legtöbb európai és észak-amerikai hírekben, mint ahogy most például a spanyoloknál történik.

Nem lehet elégszer kimondani hogy bárki bármit is állítson, az ember szemét szinte kiüti hogy itt egy nemzeközi profin megszervezett jelenleg is folyamatban lévő akciót / bűntényt láthatunk. Élőben.

Ismét történelmi időket élünk, amit a magyar miniszterelnök már régóta próbál megértetni az emberekkel és amit ő a nyilvánosság előtt kimond az még csak a light-os verzió… Ráadásul az elkövetkező években fog jönni a neheze… (A fejemet fogom kínomban amikor olvasom bizonyos magyar művészek és újságírók agymenéseit ebben a témában)…

És eközben szomorú látni és hallani a sok megvezetett, jóindulatú civileket otthon és itt külföldön..

Ugyanakkor nagyon nehéz az önmegtartoztatás is amikor a fizetett ügynökök mellett elsétálva az ember látja-hallja ahogy belehazudnak a kamerákba és eközben érezhető a biztonság ami sugárzik belőlük.
Hiszen a pénz beszél… és ezek a patkányok még mindig ugatnak…

Milyen érdekes lenne hogyha nyilvánossá lehetne tenni bizonyos magyarországi médiumoknál dolgozó újságírók, tévések, stb. fizetését és prémiumait mondjuk, az utóbbi 10 évre visszamenőleg… 😉

És a patkányok még mindig ugathatnak… Vajon meddig?

Fogel Frigyes
független filmes