Ezt a levelet ma hajnalban kaptam. A levél írójának védelmében név nélkül teszem közzé az írást, kissebb “húzásokkal”

Kedves Frigyes!

Több budapesti KK összejövetelen találkoztunk már, és örülök, hogy ismerhetlek, bár csak távolról és a munkásságod kapcsán.
Továbbra is követem a blogodat, bár a FB-ról hiányoznak a megosztott “színes” tartalmaid, amiben összességében feltárul egy másik világ, de megértem, hogy miért nem vagy már ott. Tudom, és írtad is a blogodban, hogy sok megkeresést kapsz, pláne a választások apropóján és kapsz, hideget-meleget. Örülök, hogy nem hagyod Magad. 🙂 
Bizonyos szempontból én is ennek hatására ragadtam billentyűzetet. Egészen egyszerűen elkeserítő ami jelenleg zajlik. A közbeszéd, a körmorál (az ál/divat Kereszténység), a politikai nyomásgyakorlás, az, hogy a politika milyen mértékben telepedett rá az életünkre, iszonyatosan nyomasztó és kétségbeejtő. És sajnos ebben igen nagy szerepe és tevőleges felelőssége van a regnáló régi/új hatalomnak (no és az összes eddiginek).
Többek között az általad megosztott információk alapján is és a “józan paraszti ész” alapján is (demográfia, szegénység, klíma viszonyok stb.) tisztában vagyok a migráció valós veszélyével, ez vitán felüli és nem kérdés, hogy amennyire csak lehet meg kell előzni azt, hogy ennek mi igyuk meg a levét. De! Ez még nem jelenti azt és nem jogosít fel senkit, hogy ennyire elvesse a sulykot és arroganciával, pökhendiséggel, kivagyisággal és agymosással uralják az országot, megfojtva ezzel minden jóérzésű, az orránál tovább látó embert. 
Nagyon csalódott vagyok, hogy továbbra is ez a felülről bűzlő körmorál fogja uralni a hazánkat, és esélyét sem látom annak, hogy valamelyest konszolidálódna majd a helyzet. 
Nagyon szeretem ezt az országot, sok tekintetben kivételes helyen vagyunk,
………….
 
de eljutottam most én is oda, hogy megfullaszt ez a közeg, hogy így a 40-es éveim elején el kell kezdenem új hazát? országot keresnem magamnak… még pár évig több ok miatt sem tudok mozdulni, de dolgoznom kell rajta, hogy mehessek…. nem akarok, nem akartam… de tényleg elkeserítő ami itt folyik, nem lehet így élni. Közgazdasági szakmáim vannak, pontosan látom és tapasztalom azt is, hogy hogyan fojtják meg a mikro és kisvállalkozásokat is….
Remélem nem terheltek én is nagyon, de muszáj volt megírnom ezeket a gondolatokat, érzéseket, olyas valakinek, aki világot jár és sokkal nagyobb rálátása van sok mindenre…
…………
Jó lenne találni olyan KK-s közeget, közösséget, akikről Te is forgatsz, de jelenleg ezt idehaza most eléggé reménytelennek látom. 
Szeretettel üdvözöllek,
………….