Mind meghalunk? Igen, egyszer mindannyian levetjük a szmokingot…

De vajon feltesszük-e a kérdést, hogy a nagymédiák zsoldosai miért tesznek ki pár órával a tragikus párizsi események után ilyen szalagcímeket:
“A pápa szerint ez már a harmadik világháború…”
“Nem kéne végre elkezdeni a terror elleni háborút?”
És így tovább.

A válasz egészen egyszerű… Nem azért teszik mindezt, hogy informáljanak minket, hanem azért, hogy féljünk.

Mert ha az ember fél, akkor a reakciói lelassulnak, a tudata beszűkül, hirtelen döntésképtelen lesz, vagy akár kővé dermedtté bombázzák megmaradt érzékszerveit a fenevad katonái.

A média zsoldosai, a hazugság katonái – akik sokszor még annak sincsenek tudatában, hogy munkáikkal mit tesznek, kiket szolgálnak – , láthatóan egyre profibb munkát végeznek.

Ugyanazok az erők hazudnak nekünk, akik a XX. század elején Európát tönkretették.

Most még rafináltabban teszik a dolgukat, ráadásul olyan magas művészetre emelték manipulációikat, hogy a jelenkor emberiségének nagy része magától segíti ennek a világerőnek a terveit, lefokozott tudatú marionett bábuként mozgatva. Teszik mindezt az írástudók eltökéltségével, biztonságával és a világot és embertársaikat megváltani akaró “szeretetükkel”.

Szegény Andersen… Meséket kellett írjon… Hogy is volt a király új ruhájával?
Hol is vannak azok a kisfiúk, akik bátran, nyugodtan, értelmes gondolatokkal, a szellem biztonságával fel mernek kelni a hazugság ingoványából és felteszik A Kérdést?

Még nem látom őket.

Most a mesterséges intelligencia jéghideg lényeit látom, akik algoritmusaikkal érzelmi reakcióinkat figyelik a Pók által szőt Hálón. Manipulálják az emberek millióit, akik szünet nélkül a Gépek előtt ülve, például a francia nemzeti trikolorba változó bélyegképek technikáját alkalmazó pótcselekvéseitől gyorsan(!) kielégülve, elégedetten dőlnek hátra foteljeikben, mereven, szinte hipnotizálva a villódzó monitorok embertelen hideg fényével megbűvölve. Abban a Hitben, hogy tettek valamit.

De nem tettek semmit. Csak a hazugság ingoványát növelték…
Mindezt nemcsak Andersen zseniális művében, hanem például Michael Ende  A Végtelen Történet című alkotásának imaginációiban is felfedezhetjük.

És a Hazugság egyre csak nő.

Lassan bekebelezi egész kultúránkat.

Eközben a fősodratú média zsoldosai lihegve bizonygatják nekünk, hogy a “közösségi média” lám milyen sokat segít az embereknek az ilyen tragikus helyzetekben is.

Hazudnak.

Ki kell mondani.

Kérdezni kell, magunkat főleg.

A Kilkhor-t el kell pusztítani. Magunkban.

Mind meztelenek vagyunk… És mind meghalunk egyszer…

De hogyan?!

Ez itt a kérdés.

Válasszatok.

Frigyes Fogel

Napier, Új-Zéland
Krisztus után 2015. év november 15-én